Logo Lanceer Jouw Cursus

Lanceer fluitend jouw online cursus in 4 stappen

Een gestructureerde ontwikkel en lanceerprogramma voor jouw online cursus, training of workshop

Wanneer je online zoekt naar hoe je een online cursus maakt vindt je veel adviezen. Maar dat proces van zoeken, vinden en uitvogelen van de waarde van al die adviezen is chaotisch, frustrerend en tijdverslindend. En zelfs dan weet je nog steeds niet goed wat je moet doen en of het resultaat oplevert.

Daar is een oplossing voor.

5 Redenenen om voor een online cursus, training of workshop

In mijn online ontwikkel en lanceerpogramma vertel ik je hoe je jouw online programma maakt zònder dat je door duizenden zoekresultaten moet schiften en zonder dat je twijfelt aan de adviezen.

Ik lever je een concreet en gestructureerd ontwikkel en lanceerprogramma dat voor resultaten zorgt waarbij jij jouw tijd en energie op een goede manier inzet en daarbij ook tijd en energie overhoudt voor andere dingen. Zoals tijd met je gezin doorbrengen of andere leuke dingen zoals sport kijken of naar de bioscoop gaan.

In 4 overzichtelijke en concrete stappen help ik je van niets naar jouw complete online cursus, training of workshop.

Geen gezoek meer, geen twijfel. Wel een eigen online programma.

“Als je overweegt om een online leeromgeving of een cursus te maken, zit je direct met heel veel vragen waarvan één het meest brandend is – Hoe dan? Hoe maak je zo’n cursus inhoudelijk? Hoe moet je de vorm bepalen? Hoe zet je het online? Hoe regel je de betaling? Hoe ga je het promoten? Hoe dan?! Velen stoppen hierbij omdat hoeveelheid beschikbare informatie overweldigend is. Voor diegenen die niet willen ophouden maar door de bomen het bos niet meer zien, is deze cursus perfect. Raymond neemt je stap voor stap in het proces. Van “waarom” (wil je het doen?) via “wat” (ga je maken?) tot “hoe” (ga je het maken?). Hij brengt je op ideeën en stelt je vragen die je zelf niet bedacht zou hebben. Aan het einde heb je genoeg informatie om belangrijke beslissingen te nemen en daadwerkelijk aan de slag te gaan met je eigen cursus.”

Karolina van Schrojenstein Lantman-Orlinska, Orange SPring

Ontwikkelen en lanceren zonder stress

Overzichtelijk programma gericht op resultaat

Concreet

Onduidelijkheid en vaagheid vind je genoeg op internet. Daar ben je niet bij gebaat. Daarom biedt mijn programma concrete stappen die je vertelt wat je wanneer doet en ook nog eens hoe je dat doet.

Structuur

Geen twijfel meer wat je volgende stap moet zijn. Ik vertel je wat je wanneer doet. Dat doe ik aan de hand van een logisch en overzichtelijk programma met een heldere structuur.

Plezier

Zonder plezier is het leven maar saai en is het moeilijk je motivatie vast te houden. Dit programma haalt bij jouw twijfel weg en levert je energie en enthousiasme op waardoor het resultaat veel beter wordt. En dus ook leuk!

Ik stel me voor dat jouw online programma anderen zullen helpen groeien. Die mensen kiezen er voor om jouw expertise in te huren om zo snel stappen vooruit te zetten. Zij hebben jouw bijzondere kennis en ervaring daarvoor nodig.

In 4 stappen helpt mijn online programma je bij de ontwikkeling en lancering van jouw online cursus, training of workshop op dezelfde manier dat jij jouw klanten wil helpen. 

Jouw gids Raymond Wijngaard

Kennis en ervaring

Al mijn kennis en ervaring komt samen in dit programma dat ik voor jou heb geschreven. Het werkt als een shortcut naar jouw gewenste resultaat: de ontwikkeling en lancering van jouw eigen online cursus, training of workshop.

 • Gewerkt voor vele organisaties zoals: Rijksuniversiteit Groningen en educatieve uitgeverijen Pearson, ThiemeMeulenhoff en Noordhoff Uitgevers, en meer
 • 25+ jaar ervaring in reclame, communicatie, online en marketing
 • Ervaring als instructeur (Rijvaardigheidsinstructeur op o.a. het circuit van Assen en als vakinstructeur voor de Friese Poort, nu ROC Friese Poort)
 • Meerdere online programma’s voor mijzelf geschreven en gebouwd; en ook anderen daarbij begeleid

Welke keuze maak jij?

Je hoeft letterlijk maar één keuze te maken

Ga je zelf uitzoeken hoe je je huis het beste je huis kunt verbouwen? Waarvoor je je dan eerst wel even moet ‘inlezen’ en dingen moet uitzoeken?

Of huur je iemand in die je vertelt wat je moet doen? En hoe je het moet doen?

De keuze komt vaak neer op maar één ding: geld. Want zelf uitzoeken en uitvoeren kost immers minder geld. Er komt geen factuur van iemand die we moeten inhuren. En een paar video’s op YouTube en een paar keer navragen in het bouwcentrum is toch genoeg om zelf aan de slag te gaan? Minder vaak kijken we naar kwaliteit en rendement. Want de tijd dat jij alles moet uitzoeken is tijd dat je niet aan je gezin kunt besteden. Of aan iets anders dat je belangrijk vindt.

Toegeven, je komt een eind. Maar kun jij het hele speelveld overzien? Weet jij welke consequenties er aan bepaalde acties kleven? En kun jij zien waar het sneller en goedkoper had gekund? Of waar een waardevolle verandering jouw idee had kunnen verbeteren (omdat het toch een dragende muur bleek te zijn)?

Ik niet. En daarom luister ik naar een specialist die alle kennis heeft. Iemand die structuur brengt en dat geeft mij rust. Want die expertise, die kennis (die up tot date wordt gehouden) en ervaring zorgt er voor dat ik zeker weet dat het goed is wat er gedaan moet worden.

Dat geldt ook voor de ontwikkeling van je online cursus. Het internet staat vol met alle kennis dat je nodig hebt. Maar ga er maar aan staan om te weten wat je moet opzoeken. En schift dan nog maar eens alle relevante en werkbare informatie er uit om er dan alsnog achter te komen dat je belangrijke delen mist.

Kan dat niet anders? Ja! Dat kan.

Hoe zou jij het vinden dat je het werk zelf kunt doen, maar alle expertise kunt inkopen?

Dus kies je ervoor om hulp te vragen? Of ga je het zelf uitzoeken?

De oplossing

 • Het programma vertelt je wat je wanneer hoe moet doen in plaats van dat je alles zelf moet uitzoeken, niet weet wat wel en niet relevant is en geen idee hebt hoe je het moet toepassen
 • Energie en motivatie wordt gekoesterd zodat je aan het hele proces plezier beleeft. Is wel even iets anders dan zelf onderzoek doen, veel tijd verliezen en de fun snel kwijtraken
 • Het programma is zo opgesteld dat je tijd bespaart die je kunt besteden aan andere belangrijke zaken. Dus je hoeft niet meer urenlang op internet te zoeken naar een antwoord op een vraag waarvan je waarschijnlijk niet wist dat je die moest stellen

“Hij denkt mee, komt zijn afspraken na en levert altijd op tijd

Marian Kok, Boogh

Fluitend door het ontwikkel en lanceerproces

Wil je fluitend door het ontwikkel en lanceerproces? Dan kun je deze kans niet laten liggen. En wel hierom:

 • Een logisch proces dat rekening houdt met het resultaat dat jij voor ogen hebt
 • Weet direct wat je moet doen. Wanneer je dat moet doen. En hoe je het moet doen
 • Ervaar hoe bakken vol energie en enthousiasme jouw programma zoveel beter maakt
 • Hoe het opbreken van een uitgebreid en veelomvattend proces in kleine stapjes het overzichtelijk en leuk houdt
 • Ervaar hoe fijn het is dat je alle antwoorden hebt op vragen waarvan je niet wist dat je ze wilde stellen
Online leren via online cursus, training of workshop

Dit krijg je

De ontwikkel en lanceeromgeving

 • Onbeperkt toegang voor een half jaar tot de ontwikkel en lanceerprogramma
 • Inclusief toegang tot de kennisbank
 • Functionaliteit om notities te maken in het programma en om ze te bewaren (ook naar Word) of te printen
 • Favorieten functie waarmee je pagina’s favoriet kunt maken zodat je ze in je dashboard weer makkelijk terug kunt vinden (erg fijn als je ergens vol in zit)
 • Online contactmogelijkheid voor het stellen van vragen
 • Online ontwikkel en lanceerprogramma is toegankelijk op alle devices zoals desktop, laptop, tablet en mobiel.
 • Kortom, alles dat je nodig hebt voor de ontwikkeling en lancering van jouw online programma

Inhoud online programma

Visualiseren

Inleiding Visualiseren

Wat wil jij?

Wie is jouw ideale klant?

Structuur van jouw online cursus

Aanzet waardepropositie

Feedback test

Pakket van eisen / requirements vaststellen

Plan je lancering

Afsluiting Visualiseren

Realiseren

Inleiding Realiseren

Feedback test

Cursusmateriaal ontwikkelen

Online leeromgeving realiseren

(Marketing) website

Zo krijg je klanten

Afsluiting Realiseren

Lanceren

Inleiding lanceren

Pré-launch

Launch

Lanceer!

Afsluiting Lanceren

Perfectioneren

Inleiding Perfectioneren

Feedback verzamelen

Analyseren van marketing en sales

Doorvoeren van actiepunten

Afsluiting Perfectioneren

Dit ontwikkel en lanceerprogramma levert je het volgende op:

 • Tijdwinst omdat je niet alles zelf hoeft uit te zoeken
 • Enthousiasme en plezier omdat je een duidelijk plan hebt
 • Je kunt je volledig focussen op de inhoud (overige zaken zijn immers al gedekt)
 • Geleerde lessen en een werkwijze kun je hergebruiken voor je volgende cursus

Bonussen

Bonus 1

Heb je onbeantwoorde vragen? Stel ze en ik kom met een antwoord dat je verder helpt tijdens de ontwikkeling en lancering. Zo krijg je persoonlijke aandacht.

Bonus 2

Speciale memberomgeving waarin je naast het ontwikkel en lanceerprogramma en de kennisbank ook andere kennisitems zitten. Tutorials, relevante link en meer.

“Hij heeft de skills en het enthousiasme om van elk project een succes te maken

Sjaak Hummel, Nordique

Tijd om jouw keuze te maken

Maar weinig mensen beginnen daadwerkelijk aan het realiseren van hun droom of wens. En nog minder mensen maken het ook daadwerkelijk af. Dus als je begint heb je al een voorsprong.

Wees iemand die het afmaakt! Kies voor het programma. Het lanceer en ontwikkelprogramma begeleidt je stap voor stap. Het is de hulp die je laat groeien en doelen laat behalen.

Maak het af, begin aan het programma.

Garantie

Ik sta 100% achter mijn programma, inhoud en kwaliteit.

Daarom kun je het 30 dagen proberen zonder risico. Heb je binnen 30 dagen na het doorlopen en uitvoeren van de eerste stappen van het programma het idee dat het niet helpt? Dan krijg je 100% van je geld terug.

Hoe? Stuur me een mail met het onderwerpregel “Ik heb het geprobeerd, maar het is niet voor mij” en je krijgt je geld gewoon terug.

FAQ

Veel gestelde vragen

Is dit programma voor mij?

Ben je bereid om er vol in te duiken? Om actie te ondernemen? En ben je niet bang voor werk? Dan is dit wat voor jou. Want alleen zo kun je resultaten behalen. Krijg je het al benauwd als je aan die dingen denkt? Doe het dan niet. Ik wil je graag helpen, maar ik kan dat dan simpelweg niet. Kies dan iets dat beter bij jou past.

Waarom maar een half jaar toegang?

Zoals ik hierboven aanhaalde verwacht ik van je een proactieve en actiegerichte houding. En met die attitude kun je ruim binnen een half jaar je eigen online cursus ontwikkelen en lanceren. 
Dus het is ook een stok achter de deur. 
Heb je toch langer nodig, dan kun maximaal 6 maanden bijbestellen. Hoewel ik graag extra geld verdien, adviseer ik je om er dan niet aan te beginnen. Maar goed, er kan altijd wat gebeuren en dus heb je de mogelijkheid om het te verlengen.

Krijg ik 1-op-1 coaching?

Nee. En ja. Het programma is zo opgesteld dat ik je er op een persoonlijke wijze doorheen leid. Je hebt zelfs de mogelijkheid om vragen te stellen (waar ik ook een antwoord op geef*). Maar er zullen geen coachingsessies zijn. 
Dat is een optie die je kunt bijboeken.

Krijg ik ook software?

Nee. Het ontwikkel en lanceerprogramma toont je de weg. Maar jouw weg kan anders zijn dan die van een ander. En dat betekent dat jij mogelijk andere software nodig bent.
Als ik de ontwikkeling voor jou voor een leeromgeving verzorg zitten de licentiekosten van de software wel bij de afspraak.

Binnenkort de lancering. Wees als eerste op de hoogte

Claim je mega aanbieding

Het online ontwikkel en lanceerprogramma is bijna klaar. Meld je hier alvast aan zodat je als eerste op de hoogte bent. En claim zo ook een mega aanbieding die alleen mensen op deze lijst krijgen! Ondertussen stuur ik je ook een kleinigheidje toe.