We kunnen gelukkig steeds meer. En dat betekent dus ook dat we straks weer bij elkaar kunnen komen zoals we gewend zijn. Dus klassikaal lesgeven, coaching retraites, bijeenkomsten en meer kunnen dan ook weer. Dan hebben we dus helemaal geen online cursussen, trainingen en workshops meer nodig. Of toch wel?

5 Redenenen om voor een online cursus, training of workshop

Mogelijk heb je het afgelopen jaar de intentie gehad om je kennis en expertise via een online cursus, training of workshop te delen. Misschien omdat je die wens al had of omdat je zag dat de beperkende maatregelen rond corona een negatieve invloed op je business hadden en dat je het daarmee wilde compenseren.

Misschien denk je er nu wel over na om je plannen voor een online cursus, training of workshop te laten varen omdat het niet meer nodig is? Wacht dan toch nog even. Ik geef je namelijk vijf redenen om toch door te zetten.

Reden 1: Extra verdienmodel

Misschien was dit wel één van je hoofdredenen om na te denken over een eigen online programma. Je bent niet de enige. Het is namelijk een goede reden om een cursus, training of workshop naast je huidig aanbod in te zetten. Ook na corona.

Stel, je hebt een gezellige koffiezaak waar je de lekkerste lattes maakt voor je gasten. Deze komen natuurlijk voor de gezelligheid en om te socializen (want dat mag weer). Maar daar horen natuurlijk wel verdraaid goede lattes en cappuccino’s bij. Dit alles samen is jouw concept voor jouw zaak waar men graag terugkomt.

Jij bent dus de expert. Dus bied je een online workshop zodat mensen met hun eigen koffieetapparaat thuis een verdraaid lekker latte kunnen maken (niet zo lekker als bij jou, maar toch … super lekker) en zo vrienden en familie kunnen imponeren.

Reden 2: Men heeft geproefd en wil meer

Vanwege corona hebben veel professionals, expert en ondernemers de stap naar online cursussen, trainingen en workshops gemaakt. Ook grotere organisaties hebben hun activiteiten uitgebreid naar online.
Daarnaast zijn ook meer mensen zich gaan bijscholen tijdens deze bijzondere tijden.

Kortom: een groter (les)aanbod en een grotere vraag. Mensen zijn dus nog meer gewend geraakt aan e-learning en hebben zo ook de voordelen beter leren kennen. En ze willen die ook in de toekomst ervaren.

Reden 3: Flexibiliteit, ook voor jou

E-learning biedt de cursist of deelnemer grote flexibiliteit. Deze kan leren en studeren op een tijd en een plek naar eigen keuze. En doorgaans ook nog eens in een eigen tempo waardoor het rendement groeit.

Hiernaast biedt een eigen online cursus, training of workshop ook jou enorm veel flexibiliteit. Je biedt daarmee namelijk nog steeds jouw kenmerkende waarde, maar je stopt er zelf minder tijd in omdat je klant zelf ook werk verricht, of omdat het werkproces positief is veranderd.

Denk aan een piano-instructrice die verschillende online workshops aanbiedt waarin zij haar klanten volledig en tot volle tevredenheid van de cursist begeleidt. Zij zit nu niet meer vast aan vaste afspraken en kan deze afspraken nu zelfs als een premium dienstverlening verkopen.

Reden 4: Schaalbaarheid

Voortkomend uit flexibiliteit is schaalbaarheid. Omdat je niet meer gebonden bent aan het aantal beschikbare uren dat jij kunt werken, is je verkoopplafond theoretisch ook oneindig geworden.

Kortom: slimmer werken in plaats van harder werken.

Reden 5: Faciliteren voor een leven lang leren

Of je het nu leuk vindt of niet, een leven lang leren is voor veel mensen toch het voorland (of realiteit). Met een snel veranderende wereld dat voortdurend om nieuwe kennis en vaardigheden vraagt, is het toch fijn om te zien dat we dat steeds meer online kunnen organiseren en oplossen. Online cursussen, trainingen en workshops van mensen in het veld zijn daarbij super belangrijk. Kortom: men zit te wachten op wat jij te vertellen hebt. Op jouw ervaring, kennis en inzichten.

Bonus

Er zijn zo veel meer redenen te bedenken waarom je een online cursus, training of workshop aan je product-/dienstenaanbod zou kunnen toevoegen. Wat dacht je ook van:

  • Je hoeft geen locatie meer te huren
  • Minder reisbeweging
  • Bereiken van klanten buiten je werkgebied

Plan vrijblijvend een afspraak

Wil je nog meer weten waarom een online cursus, training of workshop ook voor jou een goed idee is? Heb je vragen die niet beantwoord zijn? Of wil je vrijblijvend kennis maken? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afpsraak. Ik help je graag verder op weg. Mail naar contact@createdbydesign.nl of vul het formulier in.

Categorieën: Online leeromgeving