Telegram ken je waarschijnlijk al. Telegram is een steeds populairder wordende chat app in Nederland, vergelijkbaar met Whatsapp, Signal of iMessage. Maar Telegram biedt een handig extraatje waarmee jij als aanbieder van een online cursus, training en/of workshop je voordeel kunt doen en jouw klanten en deelnemers iets extra’s kunt bieden! Want je wilt natuurlijk in contact komen en vooral ook blijven met je (potentiële) klanten en deelnemers.

Ben je op zoek naar een intuïtieve en native manier om jouw deelnemers en leden te voorzien van (exclusieve) content? Probeer dan eens de Telegram app met Telegram Kanalen.

Wat is Telegram Kanalen?

Maar eerst: Wat is Telegram Kanalen? Telegram Channels (Kanalen) is een functionaliteit binnen de Telegram app (Android en iOS) waar jij een kanaal kunt aanmaken en beheren. In dit kanaal kun je berichten delen zoals je ook gewend bent bij onder meer Whatsapp. Dus tekst, video, gif, geluid en meer.

Maar nu komt het mooie! Er zijn twee features die het zo handig maakt:

  • Je kunt het kanaal privé maken waardoor je maximale controle hebt over wie wel en niet toegang krijgt tot de gedeelde content. Hierdoor kun je exclusieve content delen die alleen voor volgers van jouw kanaal zichtbaar zijn. Denk aan een aanbieding of een specifieke actie alleen voor deze groep.
  • En als tweede: het is een kanaal en geen groepsapp. Dus de leden kunnen geen reactie achterlaten op jouw bericht (wel kun je overigens een groep koppelen). Hiermee voorkom je de stroom van reacties die voortdurend aandacht vraagt en zo voor een mental overload kan zorgen.

Hoe maak je een Telegram Kanaal aan?

Het aanmaken van een Telegram Kanaal is super eenvoudig. Zodra je de app hebt opgestart kun je rechtsboven via het icoon “Maak nieuw bericht” kiezen voor het aanmaken van een nieuw kanaal. Geel gemarkeerd in onderstaande afbeelding.

Klik rechtsboven op het icoon “Maak nieuw bericht”

Vervolgens kun je in het volgende scherm kiezen voor ‘Nieuw kanaal’. Zie gele markering.

Screenshot van waar je een nieuw kanaal aanmaakt

Daarna kun je een kanaalnaam opgeven en optioneel een beschrijving toevoegen. Klik hierna op ‘Volgende’.

Geef je kanaal een naam en beschrijving mee

Tot slot kun je nog kiezen voor het kanaaltype. Wil je dat je kanaal publiek toegankelijk is en ook gevonden kan worden? Kies dan voor ‘Publiek’. Wil je het echter afschermen en onvindbaar maken? Kies dan voor ‘Privé’. Klik vervolgens op ‘Gereed’.

Screenshot van je kanaaltype

Je kanaal is nu klaar!

Screenshot van mijn kanaal

Toegang tot mijn Telegram Kanaal?

Wil je toegang tot mijn nieuwe Telegram Kanaal waarin ik voor jou waardevolle en exclusieve content ga delen? Stuur me een berichtje en je krijgt van mij de toegangslink.

Categorieën: Content en Online leeromgeving